Om mig

Mitt foto
Terjärv, Finland
Snart en 40-åring, oj numera en 40- åring som håller på med allt som kan ha med pyssel att göra. Hemma hör jag i Östebotten i en liten by med namnet Terjärv. Älskar allt som har med utmaningar i livet att göra, både mindre och större. Hatar att vara försenad. Klarar av att leva med dammtussar under sängen. Storstädar med morgonrock på för om jag byter om kan inspirationen gå över. Handarbetar, syr vid behov. Mestadels ändå kort och LO. Hittar du något som faller in i ditt tycke så ta gärna kontakt så får vi se om jag kan göra något för dig. Ta gärna kontakt med mig via e-mail adressen som lyder så här. kista1971@hotmail.com

tisdag 31 juli 2012

Fighter.....

Har igen en känsla över att det inte alls är lät att vara tonåring. Att bli godkänd som man är känns väl lite svårt ibland. Tänk om de bara viste att man är bäst som man är och bäst på att vara den man är. Att inte ha känslan av att behöva ändras för andras skull. Det kommer med åren har man väl lärt sig då man blivit lite äldre, men det känns som att väntan för dem blir så lång.  Själva när man kommit i de åren som man är så kan väl inte någon mera ha den makten att få en att ifrågasätta vem man är, tänk så skönt.
Detta kort skickade jag till en flicka som jag tyckte att behövde lite uppmuntran efter att jag läst hennes blogg och var redan på väg att hoppa i bilen och "banka lite vett" i hennes lilla huvud, tänkte då att kanske jag börjar med ett kort och ser sen vad jag ska göra.


Hoppas att hon verkligen börjar känna sig som denna flicka efter att hon läst innehållet i kortet.

söndag 29 juli 2012

vimplar mm.

Då är vi igen igång med veckans tävling hos Kenny K. Utmaningen går ut på att använda vimplar i någon form. Vimplarna i mitt kort användes såhär:
Detta är en ny digital bild som kommer till försäljning idag. Bilden heter What If och går att inhandla hos Kenny K. Tyckte att färglägningen var ganska enkel, för att skuggorna fanns redan där. Färglagt har jag henne med copic och pärlorna gjorda med pearlmaker. Bakgrundspapret är från Maija design collection Vintage summer Basics. Blommorna kommer från Iamroses.

Här har ni då damen.

Här kommer listan för de som står för vinsterna:

Härifrån är vinsten igen 5 digitala bilder....

...och härifrån kommer resten.

fredag 27 juli 2012

30 års kalas

Hae här övat mig på att färglägga en bild med bara grått + en annan färg. Utmaningen hos Saturated canary gick ut på det denna vecka.
 Ganska svårt att få ansiktet att lyckas så bra som man skulle önska sig. Valde att använda rosa som den andra färgen. Bakgrundspapren är Maja Designs vintage sommer basics och blommorna från både WOC och Iamroses.
 Satte lite rosa stickles på både balongen och rosetten för att de skulle sticka ut lite. Färglagt har jag med mina kära copic.
Flickan är en gratis bild hos saturated canary och kan hittas här.

Kommer att delta i flera utmaningar med detta kort och de kommer här:
Divas by design
Simon says stamp
Fashionista Challenge

Att få ett namn....

Dopdagar, födelsedagar och namnsdagar är stora dagar att fira. Namnsdag och dopdag går lite ihop, men ändå. Här har jag gjort ett dopkort var jag använt mig av LOTV:s stämpel, faktiskt en gummistämpel och inte en digital bild. Färgläggningen är busenkel med denna bild, bara lite sträck här och där och till sist lite stickles på och då är bilden färdig.
 Blommorna är från Iamroses och WOC.
 Bokstäverna är relativt gamla och vet ej mera vems men inhandlade från vår lokala pysselbutik Kreatina lika som även bakgrundspapren.
Här syns nu då de enkla sträcken som jag pratade om.

onsdag 25 juli 2012

skriftskolflicka

Kan bara säga att jag aldrig sett en skriftskolflicka som ser ut så här. Önskan var att det INTE ska vara en "snäll" flicka utan en med lite riv i. Här kommer då flickan med lite riv i.

En digital bild som vanligt och från Kenny K förståss. Hon heter så mycket som Kitty Katastrophe och kan inhandlas Kenny K. Färglagt har jag henne med copic o det ni var inte alls enkelt. Vilka små detaljer. Papren är från MME och blommorna från Iamroses och wild orchid craft. Pärlorna är gjorda med pearlmaker.

 Svart hår med detaljer i turkos var önskemålen. Lyckades väl ganska bra.
Ett kors som halsband tyder på att hon gått ut skriftskolan.

söndag 22 juli 2012

stawberries and cream

Då är det söndag igen och då är det tävling som gäller. Hoppa över till Kenny K's krafty krew och vår tävling denna vecka. Vinsterna är lika underbara som vanligt.
 Jordgubbar med grädde. Tolka det som ni vill, men så hette utmaningen denna vecka. Hon här över texten äter jordgubbsglass som är förstås gräddglass. Fullföljer väl kriterierna där då.
 Hon är väl en tuff tjej. Rosa är absolut inte min färg. Jag hade min rosa period först just förrän jag fylde 40 år. Men jag hann vara tjejig en stund.
Pappren är från en Maija designs gammal collection vilket jag inte kommer på namnet. Färglagt med copic och blommorna från Iamroses.
Kom ihåg att delta för här kommer de som bjuder på vinsten:
Fem helt underbara digitala bilder från dem.

söndag 15 juli 2012

Get sporty!

Ja men så heter tävlingen denna vecka hos Kenny K's Krafty Krew. Kom ihåg att delta i denna challenge.

Jag kommer att delta med detta kort: Bilden från kenny k och han heter så mycket som Sports fan.
Knappar, pärlor och band. Blommor så svåra att sätta på kort som dessa. Papren vågar jag inte säga vems det är, för då kanske jag ljuger. Jag minns omöjligen vems de är.
 Kämpade faktiskt när jag färglade denna bild. Vilka små ytor! Är ändå relativt nöjd.
Jag bara älskar dessa copic pennor. Blir bara roligare och roligare att färglägga. Färgerna är i mitt tycke ganska vilda, men det gör väl inget.

Som vinst så kommer 5 digitala bilder härifrån:

lördag 14 juli 2012

otursdag / bröllopsdag!??

Fick en bestälning på ett kort här en dag. Inget brudpar på kortet, men ett bröllopskort skulle det vara. Datumet på bröllopet var fredagen den 13.
Magnolias motiv är fullständigt vackert till ett sådant kort. Har färglagt med copic. Bakgrundspapret är bildmålarna och köpt från kreatina. Blommorna som vanligt från Iamroses. Lite pärlor hör väl till och dom är gjorda denna gång med Perlen pen.

söndag 8 juli 2012

blog hopper med födelsedag


Denna vecka firar vi 2 årsdag hos Kenny K's utmaningsblog.
This week we are celebrating our 2nd year of Kenny K's Krafy challenges.

För att få en chans att vinna allt det underbara som finns i potten så blir det lite bloghoppande.
Hoppa in till Kenny K's krafty krew för att se allt vad som går att vinna. Reglerna för att vinna finns även på denna adress. Kom ihåg att delta.
Listan för hoppningen kommer längre ner på sidan.
Vinsterna kommer från dessa bolag, och de är helt fantastiska.



Utmaningen denna vecka är födelsedagar. Desto större desto bättre. 18 och 40 visst är de stora dagar, men att komma in i tonåren är väl ändå störst.                                                                                                                                                                     
Har använt här bilden som heter Jasmine. Färglagt denna gång med copic. Blommorna har jag beställt från Iamroses, (kan bara meddela att snabb leverans och allt från Thailand). Pappren är MME och från collectionen miss caroline/ fiddlesticks. Pärlorna gjorda igen med mina kära pearlmaker pennor.

Torrey

Här har vi då "hoppningslistan". Kom du från Andy och kom till mig, så är du på rätt väg. Fortsätt nu färden till Louise och sen börjar du snart vara färdig. Kom ihåg att kommentera var du än är. De var väl spelets regler.

onsdag 4 juli 2012

glömt nästan bort!

Förvisso så hade vi en hel del studenter som blev utdimmiterade i våras, men vi har väl faktiskt ochså dessa som fick en yrkesutbildning. Här har vi en som jag nästan glömt bort att visa åt er. Här kommer han nu i alla fall.
Elmontör tror jag att han blev, eller i alla fall något dit åt. Bilden är från Digital pencil too alltså en Mo Manning bild. Han heter så mycket som Mr fix it. Pappren är mig vana trogen MME, älskar deras papper. Perlmaker's som pärlor och blomman från WOC. Färglagt med copic.
Tack för att du tittade in lämnade ett avtryck av ditt besök.

tisdag 3 juli 2012

gammal och klok....

 Arbetar som många vet inom hemvården. Tar hand om alla dessa härliga klokare gamla men tonåringar. Säkerligen lika envisa och jag vet mest"personligheter", men ack så härligt det är mest varje dag.
Härom dagen hade jag en äldre herreman som fyllde år och jag tänkte mig överraska honom med ett kort.  Ett stort GRATTIS till honom från mig.
Digitala bilden är från ett företag som hetter Justinklined och herren med rullatorn heter Albert. Blommorna är igen från Iamroses. Pärlorna som vanligt gjorda med mina Pearlmaker's.

måndag 2 juli 2012

min hjälte....

Satt och målade här en dag denna bild och min son sa att den passar precis åt Ida. Ok sade jag, om du designar kortet så färglägger jag färdigt så får Ida ett kort idag. Ida har fått sitt kort och vi hoppas nu här att hon tykte om den.
Färglagt har jag med copic, o jag kan bara meddela att det var verkligen "påtot". Bilden är från Kenny K och heter så mycket som Dragon Rider. Dessa vackra blommor bestälde jag från Thailand och butiken hette Iamroses. bakom bilden har jag använt marianne designs Tag stansar. Pappret är från MME collectionen Stella rose/ mabel papers. Pärlorna som vanligt gjorda med mina pearlmaker's.
Ha en trevlig fortsättning på dagen.

söndag 1 juli 2012

Raise Your Flag

En ny tävling igen hos Kenny K.
New challenge at Kenny K.

Use the colours of your flag!
Alltså använd färgerna på din flagga.

Här har ni sponsorerna för denna utmaning:
This weeks first sponsor is Kenny K's Downloads

               
And our second sponsor is


Här kommer då mitt första kort som DT hos Kenny K. Ni kan delta i denna utmaning hos Kenny K's Krafty Krew.

Här är då mitt kort med Fourth of July bilden från Kenny K. Färglagt har jag med mina kära prismacolor pennor på craft cardstock. Blommor som vanligt från Wild Orchid Craft och bakgrundspappret är Maja Designs nyaste "Vintage Summer Basics". Den vakra spetsen fick jag av min vän, Carina. Pärlorna är gjorda med Pearlmaker pennor.

Here is my card. I've used the Fourth Of July image from Kenny K. I have colored the image with my dear prismacolor pens on craft cardstock. Flowers from Wild Orchid Craft, of course. Papers are from the newest Maja Design collection, Vintage Summer Basics. That beatiful lace my dear friend Carina gave to me. Pearls I've done with pearlmaker pens.